Toate » Invatamant

Am inceput prezentarea pasilor pe care un programator PHP ii poate aprcurge pentru a deveni ceea ce Robert Cecil Martin numeste craftsmanshipAm inceput prezentarea pasilor pe care un programator PHP ii poate aprcurge pentru a deveni ceea ce Robert Cecil Martin numeste craftsmanship. Deocamdata introducem motivatia si piramida.

Experienta voastra cum e, mult diferita?
Adaugat de Adrian Paul in data de 10 iulie 2015 la ora 14:09 in categoria Invatamant


Comentarii:

Prisacaru Ėl a comentat in data de 10 iulie 2015 la ora 15:29
Eu nu pot sa invat din carti. Nu le exclud din procesul de documentare, dar pentru mine functioneaza mai bine munca directa pe proiect.
Adrian Paul a comentat in data de 11 iulie 2015 la ora 12:53
Asa e, practica aduce cu sine o acumulare mai rapida a cunostintelor. Eu consider ca de multe ori teoria e cea care trebuie sa vina si sa sedimenteze informatiile dobandite deja, pentru a putea aborda nivelul urmator cu o mai mare incredere.
Florea a comentat in data de 12 iulie 2015 la ora 11:23
Cartile, mai ales cele tehnice, aduc valoare atunci cand le citesti cu o abordare structurata. Asta presupune sa ai o directie de cariera si o serie de obiective pentru care sa indentifici ce carti citesti si mai ales ce parte din acelea sa citesti. Apoi sa realizezi un echilibru intre partea practica si cea teoretica. Pentru mine o abordare similara mi-a adus un plus de proactivitate care mi-a crescut viteza cu care am evoluat. Cand te lasi ghidat doar de factori externi (proiect, client, companie, etc) risti sa ajungi la un punct de plafonare unde nu mai inveti.

Motivul pentru care credem ca "nu putem invata din carti" este modul in care am fost educati in sistemul scolar. Sistem care se bazeaza pe memorare. Recomad cursul Learning How To Learn (https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn/home/info) pentru o schimbare de perspectiva

Modelul propus este interesant pentru cineva care se orienteaza catre specializare. Un altul, destul de popular in abordarile Agile, este cel de Generalizing Specialist, adica un dezvoltator care urmareste sa creasca pe mai multe verticale. http://www.agilemodeling.com/essays/generalizingSpecialists.htm
Acolo elementele din piramida ar fi pe o serie de coloane pe care sa le cresti in paralel.

Succes cu seria de articole!

Adauga un comentariu:

Pentru a raspunde la un articol trebuie sa aveti cont

Alte articole din categoria Invatamant:

Caut un post de bonă, part-time în Târgu- Mureş (orele 7-13)

Diamond JOKER angajează operator jocuri de noroc

Meditez matematica clasele 5-12

E timpul sa faci bani!

Esti studenta in Targu Mures?